• Головна
  • Новини
  • Ворог поповнює військо новобранцями з окупованої Грузії, - Генштаб

Ворог поповнює військо новобранцями з окупованої Грузії, - Генштаб

Ворог поповнює військо новобранцями з окупованої Грузії, - Генштаб

Основні зусилля зосереджує також на взятті під контроль населених пунктів Попасної, Рубіжного та повному захопленні Маріуполя

російська армія не змогла досягнути бажаного результату, тож зараз починає перегруповувати війська. Про це розповіли у Генеральному штабі Збройних сил України, звітуючи про справи на фронті.

Військові кажуть, що ворог так і не зміг вийти на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей та оточити Київ, щоб встановити контроль над лівобережною Україною.

Натомість зараз активно триває відведення підрозділів російського війська з території Київської та Чернігівської областей.

"За деякими ознаками противник здійснює перегрупування підрозділів для зосередження основних зусиль на Східному напрямку. Водночас, так зване “відведення військ”, ймовірно, є ротацією окремих підрозділів і має на меті введення в оману та створення хибної уяви щодо відмови окупантів від задуму оточення Києва", - вважають у Генштабі.

Відомо також про те, що росіяни поповнили лави свого війська за допомогою підрозділів з окупованих територій Грузії

Загалом привезли приблизно 2 тисячі новобранців.

Крім того, через нестачу війська, планують провести мобілізацію на окупованій Луганщині вже з 1 квітня. Імовірно, такий сценарій застосують і на решті захоплених територій.

Щодо ситуації у регіонах, то упродовж останньої доби вона змінилась несуттєво.

На Волинському, Поліському та Сіверському окупанти намагаються утримати раніше зайняті рубежі. І жодних активних наступальний дій не проводять.

"У напрямку на Слов’янськ противник продовжує утримання займаних позицій у районі населених пунктів Кам’янка, Суха Кам’янка. Тривали заходи із забезпечення військ, перегрупування підрозділів та поповнення запасів", - кажуть військові.

На Донецькому напрямку ворог продовжує наносити авіаційні та ракетні удари по районах населених пунктів Кремінна та Маріуполь. Основні зусилля зосереджує також на взятті під контроль населених пунктів Попасної, Рубіжного та повному захопленні Маріуполя.На Південнобузькому напрямку росіяни намагаються відновити боєздатність своїх підрозділів. Артилерією та авіацією бʼють по позиціях Збройних Сил України. Обстріляли українську армію біля Степногірська, Оріхового та Гуляйполя.

"В районах населених пунктів Новокарлівка та Лугівське противник продовжує здійснювати фортифікаційне обладнання зайнятих позицій та встановлює мінно-вибухові загородження", - розповіли у штабі.

Нагадаємо, у Маріуполі російські військові продовжують викрадати людей. Лише вчора вороги вивезли до росії персонал і пацієнтів маріупольського пологового будинку. А це більше 70 людей.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності