• Головна
  • Новини
  • Після невдач під Києвом Путін може спробувати в Україні "корейський сценарій" - Буданов

Після невдач під Києвом Путін може спробувати в Україні "корейський сценарій" - Буданов

Після невдач під Києвом Путін може спробувати в Україні "корейський сценарій" - Буданов

Планам росії заважають українські військові і незламний Маріуполь

російський президент Владімір Путін може спробувати розвинути в Україні так званий "корейський сценарій". Йдеться про лінію розподілу між окупованими та неокупованими територіями. Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, бригадний генерал Кирило Буданов.

"Після невдач під Києвом і неможливості повалити центральну владу України, путін уже змінює головні оперативні напрямки — це південь і схід. Є підстави вважати, що він розглядає «корейський» сценарій для України... Фактично це спроба створити в Україні Північну та Південну Кореї. Адже проковтнути всю державу він точно не в силі", — каже Кирило Буданов.

За його словами, для російського фашистського режиму й досі актуальним залишається питання встановлення сухопутного коридору в Крим. Проте цей план не вдається реалізувати через Маріуполь.

"Окупанти спробують сколотити окуповані території в єдине квазідержавне утворення, яке протиставлятимуть незалежній Україні. Ми вже бачимо намагання створити «паралельні» органи влади на окупованих територіях і примусити людей відмовитися від гривні", - пояснив Буданов.

Імовірно, росіяни будуть поторгуватися на міжнародному рівні. Проте станом на зараз опір цивільного населення і контратаки Збройних сил України суттєво ускладнюють наміри ворога.

"Окрім того, скоро починається сезон тотального українського партизанського сафарі. Тоді для росіян залишиться один актуальний сценарій — як вижити", — наголосив посадовець.

Нагадаємо, українські захисники звільнили два населені пункти на Харківщині. Тут взяли в полон окупантів та знищили майже дві сотні їхніх солдатів.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності