• Головна
  • Новини
  • Депортованим до рф українцям пропонують роботу на Сахаліні, - розвідка

Депортованим до рф українцям пропонують роботу на Сахаліні, - розвідка

Депортованим до рф українцям пропонують роботу на Сахаліні, - розвідка

Людям забороняють виїзд з російських регіонів протягом двох років

Росіяни проводять масові заходи з переміщення українських громадян з окупованих територій до рф. Спочатку людей направляють у так звані фільтраційні табори, а вже звідти у північні області країни окупанта. Про це розповіли у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

"Після проходження фільтраційних таборів українців відправляють до економічно депресивних районів РФ. В якості кінцевого пункту призначення називають низку північних областей, зокрема – Сахалін. Українцям «пропонують» офіційне працевлаштування через центри зайнятості. Ті, хто погоджується, отримують документи, які забороняють виїзд з російських регіонів протягом двох років", - повідомляють у розвідці.

За інформацією Головного управління розвідки, на сьогодні підтверджено створення російського фільтраційного табору в Докучаєвську Донецької області. Туди масово доправляють цивільне населення в якого вилучають документи. З людьми «працюють» співробітники ФСБ РФ. Їхня мета – пошук громадян, що брали участь в АТО/ООС, українських військових та правоохоронців. Далі людей переправляють до рф, зокрема в Таганрог (Ростовська область) та Краснодарський край.

"Є беззаперечні свідчення нелюдського поводження з українцями. Людям не надають медичну допомогу. Відзначаються проблеми із забезпеченням харчуванням", - додають у відомстві.

Нагадаємо, як повідомили сьогодні у Маріупольській міській раді, з території Лівобережного району міста російські фашисти примусово депортують близько 15 тисяч осіб. Людей заставляють сідати в автобуси, відбирають у них документи.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності