• Головна
  • Новини
  • "Кадирівці" повернулися в Чечню з України після значних втрат — контррозвідка СБУ

"Кадирівці" повернулися в Чечню з України після значних втрат — контррозвідка СБУ

"Кадирівці" повернулися в Чечню з України після значних втрат — контррозвідка СБУ

Їх вивезли до Білорусі, після чого літаками доставили до Чечні

Чеченські військові, вірні Кадирову, повернулися на Батьківщину з України, де зазнали значних втрат, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на контррозвідку СБУ. Їх вивезли з території Київської області через Білорусь і далі повітряним транспортом доставили до Чечні.

"Кадирівці"  втратили сотні бійців і 13 березня повернулися у Грозний.  Зокрема, в ході бойових дій в Україні загинув командир 141-го моторизованого полку Росгвардії Чечні генерал Магомед Тушаєв, який за сумісництвом був близьким другом Рамзана Кадирова.

"Ми бачимо, що вони присутні на території України від початку конфлікту, проте їхньої участі в боях ми в результаті жодного разу не побачили. Як ми їх називаємо, це такі "PR-війська". Тобто вони можуть робити багато відео, багато фотографій, зроблених гарно, як вони ходять з автоматами, "зачищають" будинки, як вони нібито роздають гуманітарну допомогу та нібито дбають про мирне населення. Але це – вся їхня діяльність, яку ми весь час бачили", — сказав засновник розслідувальної групи Conflict Intelligence Team Руслан Левієв.

Додамо, минулого тижня Рамзан Кадиров опублікував відео в мережі, стверджуючи, що він особисто в Україні разом зі своїми поплічниками під Києвом. Однак жодного достовірного підтвердження цьому не було. А пізніше українська розвідка заявила, що Кадирова в Україна не було і він весь час перебував у Чечні.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності