З 15 лютого Україна зазнала понад 3 000 DDoS-атак від росії

З 15 лютого Україна зазнала понад 3 000 DDoS-атак від росії

Найпопулярнішими лишаються розсилка шкідливого ППО та фішинг

З 15 лютого росія продовжує здійснювати кібератаки. Відтак вона здійснила понад 3 000 DDoS-атак на критичну інформаційну інфраструктуру України. Про це зазначила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації.

"Хакери насамперед атакують інформаційні ресурси державних органів, установ і компаній фінансового сектору та сфери телекомунікацій. Попри це, всі сервіси працюють і доступні для користувачів.  Провайдери і оператори справляються з кібератаками на свої мережі. Більшість проблем у роботі мереж пов'язана з фізичними пошкодженнями, які також вдається швидко усувати", — повідомили у Держспецзв'язку.

Найпопулярнішими видами атак залишаються фішингові розсилання, розповсюдження шкідливого програмного забезпечення та DDoS-атаки. Рекордом стали 275 DDoS-атак на день. Найпотужніші у своєму піку перевищували 100 Gbps.

Нагадаємо, вчора кіберполіція заблокувала вже 1500 ворожих ресурсів з майже 15 мільйонною аудиторією. У цьому поліції допомогли українці, які надсилали у чат-бот посилання на спільноту, яку вважають небезпечною.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності