• Головна
  • Новини
  • Український бізнес отримуватиме кредити під 0% — Зеленський

Український бізнес отримуватиме кредити під 0% — Зеленський

Український бізнес отримуватиме кредити під 0% — Зеленський

Також обіцяють розширити програму кредитування для підприємців на базі програми 5-7-9

Український бізнес зможе отримати кредити під 0%, а кількість дозволів та ліцензій на підприємницьку діяльність скоротять у 30 разів. Про це заявив Володимир Зеленський у свлєму черговому відеозверненні.

Крім того, він анонсував, що звичайним громадянам гарантуватимуть повернення 100% вкладів у банках. Однак Нацбанк, Кабмін та Верховна Рада ще мають знайти законодавчу можливість, яка гарантуватиме всім вкладникам банків повернення 100% коштів із депозитів.

Також уряд підготував рішення про розширення програми кредитування для підприємців на базі програми 5-7-9. Будь-який бізнес зможе отримати кредит під 0% на час воєнного стану плюс один місяць після війни. Далі буде мінімальна ставка 5%. Загальний обсяг кредиту може бути до 60 млн гривень.

Додамо, що сьогодні Кабінет міністрів проголосує за масштабне скорочення регуляції. Було понад 600 дозволів і ліцензій для бізнесу, а залишаться обов'язковими близько 20. Залишаться ті, які не можливо скасувати — наприклад, щодо поводження з радіоактивними відходами.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності