• Головна
  • Новини
  • Політики Європи висунули Зеленського і народ України на Нобелівську премію миру

Політики Європи висунули Зеленського і народ України на Нобелівську премію миру

Політики Європи висунули Зеленського і народ України на Нобелівську премію миру

Та чи стануть Зеленський та народ кандидатами премії наразі невідомо

Володимира Зеленського та народ України висунули на Нобелівську премію миру. Відповідну пропозицію вони сформулювали у листі до комітету Нобелівської премії ще 11 березня.

"Весь народ України піднявся на спротив силам авторитаризму. Ми віримо, що зараз саме час показати українцям, що світ на їхньому боці", — йдеться у повідомленні листа.

Втім, аби прийняти її, потрібно буде переглянути процедуру номінації.

Підписанти цього листа наголосили, що відважний народ України бореться за збереження демократії та самоврядування. Це роблять усі – від демократичного обраного президента Зеленського, до чоловіка, якому зі сльозами на очах доводитися прощатися з рідними та йти захищати свою країну від загарбників.

Офіційно кандидатури на Нобелівську премію миру можна було подавати до 1 лютого. Втім, європейські політики просять повторно відкрити цю процедуру – до 31 березня.

Додамо, раніше Зеленського вже відзначили найвищою державною нагородою Чеської Республіки – орденом Білого Лева. Також президента України нагородили ще однією премією – медаллю Свободи Рональда Рейгана, яку передав керівник Президентської фундації Рональда Рейгана Фредерік Раян.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності