Що важливо знати про страхування при виїзді за кордон

Що важливо знати про страхування при виїзді за кордон

Розповідаємо, кому потрібна "Зелена карта" та де її можна оформити

У Національному банку України розповіли, що важливо знати українцям про страхування при виїзді за кордон.

Так, при перетині кордону Польщі, Словаччини, Угорщини чи Молдови на власному автомобілі не обов’язково мати поліс "Зелена карта". Однак після прибуття в одну з цих країн, українцям необхідно придбати страховий поліс.

"Деякі держави пропонують українцям безкоштовний поліс або беруть на себе страховий захист українських водіїв", - розповідають у Національному банку.

У Польщі поліси внутрішнього страхування цивільної відповідальності автовласників видають такі страхові компанії як ERGO, PZU та Warta. Строк дії полісу становить 30 днів, а агентів цих компаній можна знайти на прикордонних пунктах із польського боку кордону.

Зокрема Чеське страхове бюро забезпечує безкоштовне страхове покриття шкоди протягом 2 місяців після перетину українського кордону. Відшкодовуватимуть шкоду, яку заподіяв власник незастрахованого українського автомобіля.

Також у Чехії створили спеціальну гарячу лінію, оператори якої володіють українською мовою: +420 251 032 834.

У Німеччині страховики відшкодовуватимуть шкоду, заподіяну українськими автомобілістами при аварії, до 31 травня цього року.

"Німецький офіс Бюро «Зелена карта» відповідатиме за врегулювання збитків у разі аварій, а постраждалі в ДТП з вини українських водіїв мають звертатись до нього для відшкодування збитків", - зазначають в Нацбанку.

У випадку виїзду в інші країни, поліси "Зелена карта" можна оформити в українських страховиків, в тому числі через інтернет. Придбати поліси можна як на термін до 60 днів зі знижкою 50%, так і на будь-який термін.

Нагадаємо, у пункті пропуску “Краковець” облаштували гуманітарний коридор. Тут облаштували систему обігріву, місця для відпочинку та є розетки для заряджання мобільних пристроїв. Також у гуманітарному коридорі працюють волонтери, які забезпечують їжею, гарячими напоями, пропонують теплі речі.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності