• Головна
  • Новини
  • Ситуація на фронті: ворог бʼє по Рубіжному, Харкову та Києву, ЗСУ збивають їхні літаки

Ситуація на фронті: ворог бʼє по Рубіжному, Харкову та Києву, ЗСУ збивають їхні літаки

Ситуація на фронті: ворог бʼє по Рубіжному, Харкову та Києву, ЗСУ збивають їхні літаки

Загарбники не можуть просунутись вперед, тож бʼють по тих місцях, де розташувались

Ворог продовжує обстрілювати українців зі всієї можливої зброї. Розповідаємо, як минула ніч у регіонах, де тривають бойові дії.

На Луганщині від окупанта постраждало три десятки житлових будинків лише в одному населеному пункті - Рубіжному. Начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів, що у ніч з 16 на 17 березня "росіяни влаштували в Рубіжному пекло, обстріли тривали всю ніч".

"Ми щодня намагаємося евакуювати якомога більше жителів області. Збройні сили України, у свою чергу, роблять все можливе аби втримати оборону", - наголосив Сергій Гайдай.

Ще мінімум п’ять займань сталися у Попасній, одне – в Сєвєродонецьку. Інформація щодо постраждалих та загиблих уточнюється.

На Харківщині ворожі ракети влучили у один з навчальних закладів міста Мерефа. В результаті обстрілу частково зруйнувалась двоповерхова будівля, тут зайнявся вогонь.

"Наразі триває ліквідація пожежі. За попередніми даними постраждалих немає", - розповіли у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

А у Києві цієї ночі українська протиповітряна оборона збила ворожу ракету. Уламки спричинили пожежу у багатоповерхівці.

"Внаслідок падіння залишків збитої ракети, сталося руйнування конструкцій будинку на 16-му та технічному поверсі, а також загоряння у квартирі на 16-му поверсі", - кажуть рятувальники.

Людей з 11-го та вищих поверхів будинку евакуйовують, розбирають конструкції та шукають потерпілих під завалами. Вже відомо про одну загиблу людину та троє постраждалих.

На Сумщині, у населених пунктах, де розташувалась ворожа армія, окупанти виганяють із будинків людей та займаються мародерством.

"Використовуючи відсутність гуманітарних коридорів, вони влаштували "марші озброєння" по Сумщині. Вилізли зі всіх дір, як щурі", - розповів голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

За його словами найбільше страждають ті села, куди окупанти заходять на нічліг.

У Генштабі Збройних сил України розповіли і про досягнення. За попередню добу зенітні ракетні війська Повітряних Сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ знищили десять повітряних цілей противника: два винищувачі-бомбардувальники Су-34, три винищувачі Су-34СМ, три вертольоти та БПЛА оперативно-тактичного рівня.

"Інформація щодо типу ще одного збитого літака та загибелі льотчиків уточнюється", - пояснили у Генштабі.

Нагадаємо, учора ввечері окупанти скерували ракети на військовий обʼєкт у місті Сарни Рівненської області. Постраждалих та загиблих немає.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності