Зеленський анонсував в Україні податкову реформу

Зеленський анонсував в Україні податкову реформу

Поки що президент розповів лише про перший етап

Українська влада приймає рішення, які допоможуть бізнесу швидше оговтатися від війни. У вчорашньому відеозверненні до українців президент Володимир Зеленський анонсував податкову реформу.

"Максимальна дерегуляція бізнесу. Скасовуємо всі перевірки для всіх бізнесів, щоб всі працювали нормально, щоб міста оживали, щоб усюди, де немає бойових дій, тривало життя", - сказав Зеленський.

За його словами, скасовуються всі перевірки бізнесу і вводиться спрощений облік.

Що ще перебачає реформа:

  • скасування ПДВ і податку на прибуток - замість них вводиться ставка 2% від обороту і спрощений облік;
  • для 1 і 2 групи ФОПів вводиться добровільна оплата ЄСВ.

За словами президента, ФОПи самі визначатимуть, чи можуть сплачувати ЄСВ. Якщо не мають такої можливості, то просто можуть не платити.

Зеленський додав, що це лише перший етап реформи. Впроваджуватимуть і інші нововведення.

Додамо, Податковий комітет парламенту затвердив текст проєкту нового закону, який передбачає підтримку бізнесу на час воєнного стану.

Документом пропонується дозволити великому бізнесу скористатися спрощеною системою оподаткування та сплачувати єдиний податок.

Раніше скористатись спрощеною системою оподаткування мав змогу бізнес, річний оборот якого не перевищував 10 млн гривень. Тепер держава пропонує підняти ліміт з 10 млн до 10 млрд гривень. Більше про це розповідаємо за посиланням.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності