• Головна
  • Новини
  • Росія заблокувала Instagram та визнала його екстремістським

Росія заблокувала Instagram та визнала його екстремістським

Росія заблокувала Instagram та визнала його екстремістським

Скоро росіяни не матимуть доступу до однієї з найбільш популярних соцмереж світу

Генеральна прокуратура РФ попросила Роскомнагляд заблокувати Instagram. Про це повідомив глава Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Путін і його влада настільки відстали від цивілізованого світу, настільки повірили в ідею відновлення СРСР, що не заглибилися в питання еволюції суспільно-економічної формації. Що майбутнє за технологіями, майбутнє за глобальним світом, відкритістю, можливістю швидкого пересування, віртуальними активами та віртуальними економічними зонами, майбутнє за гнучкістю та зручністю", — пише Михайло Федоров у своєму Telegram.

Також він додав, що блокуючи світові цифрові платформи, Путін порушує базові принципи розвитку в новому технологічному світі. Своїми руками РФ зживає інтелектуальну, цифрову еліту, яка здатна в найближчому майбутньому генерувати більше доданої вартості, ніж нафта та газ.

А у такому середовищі неможливо створювати мільярдні цифрові компанії. Саме тому починається відплив умів, який не зупинити.

"Пропаганда, диктатура, блокування всього світового та санкції знищать усю путінську владу. Чого кожен із нас чекає", — підсумував посадовець.

Роскомнагляд підтвердив інформацію та написав про це у "ВКонтакті".

"У соціальній мережі Instagram розповсюджуються інформаційні матеріали, які містять заклики до насильницьких дій до громадян РФ, у тому числі до військових. На основі вимог Генпрокуратури РФ доступ до Instagram на території РФ буде обмежено", — йдеться у повідомленні Роскомнагляду.

Додамо, компанія Meta, яка володіє сайтами Facebook, Instagram та WhatsApp, дозволила агресивні висловлювання проти російських окупантів, Владіміра Путіна та Александра Лукашенка.

Дозволятимуть дописи з побажаннями смерті російським окупантами, як форму політичного вираження в період російсько-української війни. Також можна робити дописи, які містять заклики до насильства проти російських солдатів

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності