• Головна
  • Новини
  • Як кожен українець з доступом до інтернету може бути корисний нашій державі

Як кожен українець з доступом до інтернету може бути корисний нашій державі

Як кожен українець з доступом до інтернету може бути корисний нашій державі

Є декілька простих варінтів

Сьогодні, маючи доступ до інтернету, можна як допомагати захищатися українцям і українській армії, так і допомагати атакувати, поширюючи правду серед населення країни-агресора, тобто Росії. Про кілька варіантів дій для українців розповів заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації з питань цифровізації Олександр Кулепін.

Один із найдоступніших варіантів для будь-кого — онлайн-карти Google maps. Обирайте будь-які ресторани чи інші заклади на території РФ, і в коментарям пишіть правду про те, що відбувається в Україні, бажано прикріпивши фото.

"Це можна робити не агресивно, а просто кажучи факти, наприклад про ракету, що потрапила в київський спальний район, і нанесла шкоду, призвела до втрат серед мирного населення", — пояснює Олександр Кулепін.

Окрім того,  українські ІТ-фахівці створили телеграм-канал "ІТ-армія України", у якому дають прості та корисні завдання, аби нанести шкоду російським ресурсам.

У деяких телеграм-ботах, такі як "Прихисти українців", можна зголоситися та допомогти тим, хто покинув зону бойових дій та потребує прихистку.

"Ви можете в себе поселити інших українців. Не обов’язково надавати дуже високий сервіс чи ліжка. Навіть якщо у вас є матрац і ви можете забезпечити комфортні теплі умови перебування та гарячий душ, вже вартує то зробити. Ви можете одну-дві людини прихистити хоча б. Для багатьох українців сьогодні важливо навіть на день чи два отримати таких прихисток на Львівщині", — додає заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації.

Ще один корисний телеграм-бот "Допомога на Львівщині".  Там можна знайти різну інформацію про те, де можна долучитись волонтерам. Йдеться і про допомогу у фізичній праці, наприклад розвантажувати вантажі, фасувати гуманітарну допомогу з різних країн європи тощо.

Також не забувайте про інформаційну гігієну. Якщо ви медіаграмотні та підписані на офіційні та надійні достовірні джерела, діліться ними у соцмережах та ведіть боротьбу з фейками та маніпуляціями, які застосовує ворог.

Нагадаємо, сьогодні ввечері ворожі хакери ламають сайти українських ТГ та публікують фейк про капітуляцію. Українців просять не вірити брехні, яку нав'язує російський ворог.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності