• Головна
  • Новини
  • В Україні більше не працюють російські та білоруські платіжні картки

В Україні більше не працюють російські та білоруські платіжні картки

В Україні більше не працюють російські та білоруські платіжні картки

Так вирішив Нацбанк

Платіжні картки, емітовані банками Російської Федерації та Республіки Білорусь, відтепер не працюють в Україні. Від 1 березня Нацбанк заборонив:

  • зарахування коштів на рахунки клієнтів – фізичних осіб за переказами, ініційованими з використанням платіжних карток, емітованих банками Російської Федерації та Республіки Білорусь;
  • приймання в Україні платіжних карток, емітованих банками Російської Федерації та Республіки Білорусь (включаючи перекази, здійснення розрахунків та видачу готівки).

"Фінансова підтримка збройної агресії проти України має бути зупинена. Картки банків держав-агресорів не працюватимуть в Україні, також ворог більше не зможе надсилати на них кошти для терористів та їх прибічників. Заборона приймання карток банків Росії та Білорусі є нашим черговим кроком у фінансовій обороні України", – підкреслив заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

Додамо, що Національний банк також звернувся до міжнародних платіжних систем Visa та Masterсard з вимогою зупинити обслуговування платіжних карток, емітованих банками-резидентами Російської Федерації.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку у співпраці з Міністерством економіки розробляє законопроєкт про конфіскацію російського майна на території України.

А Мінекономіки разом з українськими економічними експертами розпочали процес фіксації та оцінки економічних збитків, завданих у результаті нападу Російської Федерації.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності