• Головна
  • Новини
  • Пенсійний фонд у березні виплатить субсидії та пенсії: як нарахують кошти переселенцям

Пенсійний фонд у березні виплатить субсидії та пенсії: як нарахують кошти переселенцям

Пенсійний фонд у березні виплатить субсидії та пенсії: як нарахують кошти переселенцям

Міністерство соціальної політики нарахувало більше 10 мільйонів пенсій

Пенсійний фонд повідомив,що виплатить субсидії та пенсії вже за декілька днів. З 4 березня розпочнеться виплата пенсій, а з 7 до 10 березня - соціальних допомог. Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Зараз вирішується питання доставки коштів тим, хто отримує пенсії на руки, а не на картки. Вона наголосила, що виплати відбудуться по всіх областях України.

"Ми нарахували більше 10 млн пенсій, більше 3 млн виплат соцдопомог та субсидій. Зараз вирішуємо питання доставки коштів тим, хто отримує пенсії на руки, не на картки”, – заявила міністерка соцполітики Марина Лазебна.

Також посадовиця наголосила, що фінансовий ресурс на виплату коштів є. Гроші виплатять навіть тим, хто змушений був змінити місце проживання. Для цього переселенець має повідомити пенсійний фонд про фактичне місце свого перебування. Крім того, у березні виплатять підвищені пенсії.

"Сьогодні майже вручну нараховується підвищені пенсії. Ми хочемо їх дати людям, щоб вони знали, що Україна дбає про людей", — зазначила Марина Лазебна.

Додамо, згідно з законодавством пенсія виплачується щомісяця у строк не пізніше 25 числа місяця, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України незалежно від задекларованого або зареєстрованого місця проживання пенсіонера.

У разі тимчасової зміни фактичного місця проживання одержувача виплата пенсії йому здійснюється шляхом переказу коштів без відкриття рахунка у банку на підставі звернення (особистого, за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку чи в особистому електронному кабінеті на вебпорталі електронних послуг) до органів Пенсійного фонду України.

Виплата пенсії може здійснюватися без урахування строків, визначених частиною першою статті 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Тобто, у разі необхідності, виплатний період може бути продовжено після 25 числа.

Нагадаємо, міністерство соціальної політики нарахувало більше 10 мільйонів пенсій, більше 3 мільйонів виплат соціальних допомог та субсидій.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності