• Головна
  • Новини
  • "Ми хочемо бачити Україну в Євросоюзі", - президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

"Ми хочемо бачити Україну в Євросоюзі", - президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

"Ми хочемо бачити Україну в Євросоюзі", - президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Про це він відзвітував у своєму твіттері.

Додамо, фон дер Ляєн, відповідаючи на запитання кореспондента Euronews заявила, що Україна має вступити до ЄС.

"Україна хоче нашої повної солідарності та вона побачить її. Україна вже включена в деякі процеси, наприклад, інтеграція українського ринку в єдиний ринок. Ми тісно співпрацюємо й в інших сферах, наприклад, в енергетиці та інших областях. Згодом Україна приєднається до нас. Ця країна – частина нашої сім'ї, одна з нас, та ми хочемо бачити її в Євросоюзі", — сказала президентка Єврокомісії.

Про якомога швиде приєднання України до ЄС говорять і.у Словаччині. Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер сказав журналістам, що потрібно напрацювати нову спеціальну процедуру, згідно якої Україну приймуть у ЄС:

"Вони борються за себе, вони борються за нас – вони борються за свободу. Ми повинні розуміти, що вони захищають нашу систему, наші цінності, і ми маємо бути разом із ними. Тому немає часу вагатися з цього приводу", – сказав Хегер про українців.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда також виступив за прискорений шлях членства України в ЄС і доступ для Києва до коштів ЄС для відбудови країни.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності