Євросоюз відключає низку банків Росії від SWIFT

Євросоюз відключає низку банків Росії від SWIFT

Також Єврокомісія заблокує активи Центрального банку Росії

Євросоюз посилює санкції проти Росії та відключає деякі російські банки від міжбанківської системи платежів SWIFT. Про це йдеться у спільній заяві, яка опублікована на сайті Єврокомісії.

"У міру того, як російські сили розв'язують свої атаки на Київ та інші українські міста, ми сповнені рішучості продовжувати покладати на Росію витрати, які ще більше ізолюють Росію від міжнародної фінансової системи та наших економік", - йдеться у заяві.

Серед іншого, західні країни зобов'язалися виключити окремі російські банки із системи обміну повідомленнями SWIFT. Це забезпечить відключення цих банків від міжнародної фінансової системи та завдасть глобальної шкоди роботі.

Відключення від системи SWIFT частини російських банків зупинить їхню роботу у всьому світі, що фактично заблокує російський експорт та імпорт. Однак які банки будуть відключені і з якого моменту – поки що не повідомляється.

Також Єврокомісія заблокує активи Центрального банку Росії. Таке рішення заморозить всі транзакції банку.

"У координації зі США, Францією, Німеччиною, Італією, Канадою та Великою Британією запропоную лідерам ЄС нові заходи, щоб посилити нашу відповідь на вторгнення Росії в Україну та зашкодити Путіну фінансувати свою військову машину", - написала у Твіттері глава Єврокомісії Урсула Фон дер Ляйєн.

Нагадаємо, сьогодні Німеччина підтримала відключення Росії від системи платежів SWIFT, через повномасштабне вторгнення РФ до України.

Тим часом міністр закордонних справ України повідомляв, що західні партнери сьогодні розпочали цей процес технічну підготовку до ухвалення рішення.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності