• Головна
  • Новини
  • Пенсії, оплата за товари та гуманітарна домога: уряд прийняв низку рішень

Пенсії, оплата за товари та гуманітарна домога: уряд прийняв низку рішень

Пенсії, оплата за товари та гуманітарна домога: уряд прийняв низку рішень

Нові рішення повинні забезпечити життєдіяльність країни в умовах воєнного стану

Сьогодні уряд прийняв низку рішень, що спрямовані на зміцнення армії та на забезпечення життєдіяльності країни в умовах воєнного стану.

Уряд встановив максимальний термін протягом якого повинні здійснюватись розрахунки за продукти першої необхідності українського виробництва. Власне, магазини та торгові точки повинні сплачувати за товар до десяти календарних днів після поставки.

"Серед іншого, Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження, згідно з яким Державне агентство резерву має забезпечити достатній для потреб військових запас дизельного пального, розпорядження про передачу конфіскованого за рішенням суду та Державною митною службою майна на потреби Збройних Сил України", - йдеться на Урядовому порталі.

Кабмін створив алгоритм для координації отримання гуманітарної допомоги. Для транспорту, що доставляє гуманітарну допомогу, забезпечать спрощений режим перетину кордону. Прийматимуть, розміщуватимуть та зберігатимуть допомогу військово-цивільні адміністрації спільно з Нацгвардією, Нацполіцією та надзвичайниками.

Визначати перелік товарів гуманітарної допомоги, на період введення воєнного стану, будуть керівники зони територіальної оборони.

Окрім того, українцям, які не можуть отримати пенсію за місцем проживання, виплачуватимуть пенсії за допомогою грошового переказу.

"Мінсоцполітики разом із Пенсійним фондом та іншими органами зв’яжуться з одержувачами через особистий е-кабінет Пенсійного фонду для уточнення фактичного місця проживання в даних умовах", — розповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Нгадаємо, Україна закрила пункти пропуску через державний кордон з Росією та Білоруссю. Однак українці, які перебувають на території цих країн, зможуть безперешкодно в’їхати на територію України у будь-який момент.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності