• Головна
  • Новини
  • Окупанти захопили Генічеськ і планували теракт на ЧАЕС, ЗСУ зупиняють ворога

Окупанти захопили Генічеськ і планували теракт на ЧАЕС, ЗСУ зупиняють ворога

Окупанти захопили Генічеськ і планували теракт на ЧАЕС, ЗСУ зупиняють ворога

На Херсонщині є загиблі діти, а у Сумах тривають "точкові" бої

Російські окупаційні війська мають намір захопити Чорнобильську АЕС. В Офісі Президента кажуть, що це ще раз свідчить про те, що Росія не просто прагне захопити українські території і поставити свою владу, а й завдати Україні максимальної шкоди. В тому числі і екологічної.

За словами президента України Володимира Зеленського це оголошення війни не лише Україні, а у усій Європі.

Президент каже, що українській військові діють відмінно, а найскладнішою ситуація залишається на південному напрямку.

Тим часом радник голови ОПУ Михайло Подоляк повідомив, що є інформація, начебто планувався теракт російськими ДРГ на ЧАЕС.

Додамо, про те, що росіяни намагаються захопити Чорнобиль раніше повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. За його словами зараз армія на НацГвардія тримають оборону обʼєкта.

Разом з тим відомо про те, що окупанти захопили Генічеськ. Інформацію про це підтвердив мер міста.

А у Херсонській облдержадміністрації кажуть, що внаслідок ворожих обстрілів на Херсонщині загинуло 13 людей, з яких 2 дитини і 9 військовослужбовців.

У Сумах точково фіксують бої, у місті є російській військові,  але всі адміністративні будівлі перебувають під впливом України.

На острові Зміїний українських бійців атакує ворожа авіація. Також продовжуються обстріли острова з корабельних озброєнь.

У Києві ж запроваджують комендантську годину.

"Київ відсьогодні запроваджує комендантську годину. Діятиме вона з 22:00- до 7:00. Це – вимушений крок, але в нинішніх умовах військової агресії та воєнного стану, необхідний задля безпеки мешканців столиці", - повідомляють у КМДА.

Громадський транспорт під час комендантської години працювати не буде. При цьому станції метрополітену будуть доступні  як укриття в цілодобовому режимі.

Також комендантська година буде у Дніпрі, Черкащині та Дніпропетровщині - 22:00 до 06:00.

Нагадаємо, у Центрі Оборонних Стратегій ЗСУ терміново потребують допомоги. Необхідно знайти 120 фур, що можуть зі Львова курсувати через кордон для перевезення технічної допомоги партнерів.

Контакти перевізників та дані по фурах потрібно надсилати в повідомлення заступниці голови правління у Центрі Оборонних Стратегій Аліні Фроловій. Заправку паливом ЗСУ забезпечать.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності