• Головна
  • Новини
  • Як працює банківська система: Нацбанк обмежив зняття готівки та зафіксував гривню

Як працює банківська система: Нацбанк обмежив зняття готівки та зафіксував гривню

Як працює банківська система: Нацбанк обмежив зняття готівки та зафіксував гривню

Банки й надалі продовжують роботу з урахуванням обмежень

Через оголошення воєнного стану Нацбанк прийняв низку рішень. Так, на сьогодні курс долара зафіксований на рівні 29,95 гривні. Також Національний банк обмежив зняття готівки на рівні 100 тис. гривень на день.

Банки й надалі продовжують роботу з урахуванням обмежень та забезпечується доступ до сейфових скриньок в безперебійному режимі.

У зв'язку з великими обсягами зняття готівки банки поповнюватимуть банкомати готівкою через високий попит.

Окрім того, в Україні призупинили роботу валютного ринку, крім операцій продажу іноземної валюти. Українцям, які мають відкриті рахунки у банках в іноземній валюті, не видаватимуть кошти з цих рахунків. Не стосуватиметься обмеження підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів.

Також Нацбанк ввів заборону на здійснення транскордонних валютних обмежень. Серед іншого в Україні призупинили випуск електронних грошей та поповнення електронних та розповсюдження електронних грошей.

"Відповідні дії є необхідними для забезпечення надійного та стабільного функціонування фінансової системи країни та максимального забезпечення діяльності Збройних Сил України, а також безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури", - розповідають у Національному банку.

Банки забезпечують роботу відділень в безперебійному режимі в умовах відсутності загрози життю та здоров’ю.

Нагадаємо, сьогодні вночі війська Російської Федарації відкрито напали на Україну. Проте Збройні сили України відбивають атаку, ворог отримує втрати. У Сухопутних військах кажуть, що на сході України знищено вже шостий російський літак.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності