• Головна
  • Новини
  • Україна скликає зустріч з Росією та учасниками Віденського документа ОБСЄ

Україна скликає зустріч з Росією та учасниками Віденського документа ОБСЄ

Україна скликає зустріч з Росією та учасниками Віденського документа ОБСЄ

Росія не відповіла на звернення України, в якому мала пояснити війському присутність поблизу українських кордонів та в окупованому Криму

Упродовж наступних двох днів має відбутися зустріч країн-учасниць Віденського документа. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

Причиною скликання стало те, що напередодні, 11 лютого, Україна звернулась до Росії із проханням пояснити активну військову присутність поблизу кордонів з Україною та в окупованому Криму. Відповідно до умов, Російська Федерація мала 48 годин, аби відповісти на звернення.

У відповіді мали фігурувати точні райони проведення військової діяльності, дати її завершення, а також найменування, підпорядкованість, кількість військових формувань, типи озброєнь та військової техніки, які беруть у ній участь.

"Росія не відповіла на наш запит за Віденським документом. Ми робимо наступний крок. Україна скликає зустріч з РФ та всіма державами-учасницями протягом наступних 48 годин для обговорення посилення та переміщення військ РФ уздовж нашого кордону та у тимчасово окупованому Криму".

Посадовець наголосив, що Росія має виконати свої зобов’язання щодо військової прозорості задля зниження напруги та зміцнення безпеки для всіх держав-учасниць.

Нагадаємо, ще вже 5 країн вирішили облаштувати тимчасові посольства у Львові. Вони переїжджають через загрозу вторгнення Росії на територію України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності