• Головна
  • Новини
  • Росія найняла групу українців для провокації на своїй території (відео)

Росія найняла групу українців для провокації на своїй території (відео)

Росія найняла групу українців для провокації на своїй території (відео)

До участі задіяли трьох українців

Служба безпеки України викрила групу українців, яких найняли російські спецлужби. Ті мали влаштувати провокації проти населення Росії.

"Такі дії країна-агресор могла використати як чергову причину для виправдання подальшого тиску на Україну", - розповідають правоохоронці.

Російські спецлужби завербували трьох мешканців Київської області із кримінальним минулим. Виїхати до Росії вони мали за підробленими документами.

До участі в провокації зловмисники мали сформувати дві групи, у яких буде по п’ять осіб. Перша група людей повинна була виїхати до Росії вже в найближчий час. За провокації зломивмисники мали отримати по 4 тис. доларів.

"Куратори запевнили "тітушок", що після того як завдання буде виконане, їх відправлять додому. Проте, за наявними даними, провокаторів планували показово ліквідувати під час затримання", -повідомляють у Службі безпеки України.

Організаторів та спільників затримали у Києві та області. Ними виявились тренери єдиноборст у спортивних клубах. Під час пошуків правохоронці вилучили вогнепальну зброю з набоями та копії закордонних паспортів.

Повідомляється, що особи не вперше беруть участь у проросійських провокаціях. Зокрема, наприкінці 2021 року зловмисники влаштували акти вандалізму над пам’ятником С. Бандери у Тернополі, над Одеською синагогою та іноземним представництвом в Одесі.

"Один із затриманих створив так зване «силове крило», до складу якого увійшли члени спортивних товариств і представники кримінального середовища. Група отримала завдання взяти участь у проплачених масових заворушеннях у центрі столиці наприкінці січня 2022 року і спровокувати бійки", - йдеться в повідомлені правоохоронців.

Тепер проти групи українців розпочато кримінальне провадження. Їх звинувачують у державній зраді.

Нагадаємо, нещодавно у львівські правоохоронці викрили трьох мешканців області, які створили ботоферми та працювали на Росію.

За допомогою створених ботоферм зловмисники сіяли паніку серед населення та повідомляли про фейкові замінування. Йдеться про 18 тис. створених фейкових акаунтів, якими керували організатори з Росії.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності