• Головна
  • Новини
  • Українським послом у Польщі став Василь Зварич зі Львівщини

Українським послом у Польщі став Василь Зварич зі Львівщини

Українським послом у Польщі став Василь Зварич зі Львівщини

Відомо, що новий посол родом зі Стрия, Львівської області

Президент України Володимир Зеленський звільнив з посади посла у Польщі Андрія Дещицю та призначив замість нього Василя Зварича.

"Звільнити Дещицю Андрія Богдановича з посади надзвичайного і повноважного посла України в Республіці Польща. Призначити Зварича Василя Богдановича надзвичайним і повноважним послом України в Республіці Польща", – йдеться в указі на сайті офісу президента.

Що відомо про Василя Зварича

Василю Зваричу 45 років, він є уродженцем Стрия, що на Львівщині. До цього обіймав посаду директора другого територіального департаменту МЗС України та був заступником директора департаменту інформаційної політики міністерства закордонних справ. Також Зварич працював в українських посольствах в Туреччині та США та був радником-посланником посольства України в Польщі.

Додамо, колишнього посла Польщі, Андрія Дещицю, було призначено послом у Польщі після того, як з 27 лютого до 19 червня 2014 року він виконував обов'язки міністра закордонних справ України.

Додамо, що нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба анонсував новий малий військово-політичний альянс із Польщею та Великою Британією. Ініціаторкою тристоронньої співпраці виступила Україна.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності