• Головна
  • Новини
  • Київ та Варшаву планують сполучити високошвидкісною залізницею

Київ та Варшаву планують сполучити високошвидкісною залізницею

Київ та Варшаву планують сполучити високошвидкісною залізницею

Вона дозволить дістатися з однієї столиці до іншої за 4 години

Україна та Польща планують запустити високошвидкісну залізницю між Києвом та Варшавою. Вона дозволить дістатися з однієї столиці до іншої за 4 години. Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України.

"Ми вже синхронізували наші дії з реалізації проєкту високошвидкісного залізничного сполучення між Києвом та Варшавою. Цей проєкт спільно з Польщею плануємо презентувати на рівні Європейського Союзу", — зазначає міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

В рамках інтеграції української транспортної мережі в європейську під час цього візиту до Польщі українська делегація обговорювала з партнерами будівництво першої концесійної дороги Краківець — Львів — Броди — Рівне, а також масштабне оновлення дороги М-07 Київ — Ковель — Ягодин.

Також обговорили і реконструкцію ділянки Мальховіце – Нижанковичі на українсько-польському кордоні, яка не експлуатується з 1995 року. Наразі шукають джерела фінансування цього проекту.

Нагадаємо, у Львівській облдержадміністрації обговорили проєкт будівництва євроколії зі Львова до Варшави через місто Рава-руська.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності