Український музей запустив продаж картин у NFT-форматі

Український музей запустив продаж картин у NFT-форматі

Вартість цифрової картини стартує від 25 тис. доларів

Національний художній музей України розпочав продаж своїх картин у форматі NFT-токенів. Виготовлені вони за мотивами творів Олександра Екстера, Всеволода Максимовича, Олександра Мурашка та Петра Рибки.

“NAMU завжди в авангарді сучасних музейних практик, тому для нас важливо, що наш музей перший в Україні, який наважився створити NFT колекцію. Думаю, що чи не найбільшу роль в цьому проєкті відіграє "додана вартість" цифрового мистецтва в форматі NFT – анімовані ефекти, які допомагають розкрити контекст написання твору, але водночас викликають бажання прийти до музею і побачити оригінал на власні очі", - розповіла Юлія Литвинець, генеральний директор Національного художнього музею України.

Роботи музею будуть доступні у 5-ти ступенях рідкісності, над якими дизайнери працювали понад три місяці. Кожен зі ступенів має неповторні анімаційні та звукові елементи, а ціна одного NFT-арту стартувати від 25 тисяч доларів.

Також з березня, покупці, які придбають цифрову картину музею, зможуть отримати квитки до музею, екскурсію постійною експозицією музею або тематичну екскурсію.

Придбати NFT-токен музею можна на торговому майданчику STAMPSDAQ. Для того, щоб придбати картину, новим користувачам необхідно авторизуватись на сайті за допомогою власного криптогаманця - MetaMask, CoinBase, WalletConnect або Fortmatic.

Окрім того, NFT-колекція поповнюватиметься кожних два тижні. Так, у лютому музей планує випустити серію NFT-арту за мотивами творів Миколи Пимоненка. Йдеться про картини на сільську та міську тематику – "Київська квіткарка" (1908), "Ідилія" (1908) та інші.

Додамо, NFT (non-fungible token, невзаємозамінний токен) — це тип цифрових активів, який дозволяє отримати право власності на товар, що існує винятково в мережі, наприклад зображення, анімацію або відео, водночас засвідчити його оригінальність.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності