• Головна
  • Новини
  • Шкарлет пообіцяв студентам, що стипендії не врізатимуть

Шкарлет пообіцяв студентам, що стипендії не врізатимуть

Шкарлет пообіцяв студентам, що стипендії не врізатимуть

Кількість студентів, які отримують стипендії в українських вишах, не зменшиться. Міністр освіти Сергій Шкарлет запевнив, що хвилюватися студентам не варто.

"Цьогоріч кількість одержувачів академічних стипендій становитиме 40-45%, як і зазначав Президент України Володимир Зеленський. Відповідну пропозицію вже підтримали колеги з Мінекономіки, Мінцифри та Мінфіну. Наразі документ знаходиться на фінальній стадії погодження в Міністерстві юстиції", - сказав міністр.

Він наголосив, що під час найближчого засідання Уряду питання буде врегульовано остаточно. Таким чином, кількість студентів-стипендіатів не зменшиться, а розмір стипендій.

"Кращі здобувачі освіти мають відчувати підтримку від держави. Я неодноразово повторював: усі зміни у сфері вищої освіти відбуваються заради студентів", - написав Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, у вересні уряд повідомив, що українським студентам підвищать стипендії. З січня виплати в університетах збільшу.ться в півтора раза, а у закладах профтехосвіти — у 2.5 раза.

Згодом стало відомо,  що таке покращення відбудеться не через більше фінансування з боку держави, а шляхом зменшення кількості стипендіатів. Нові правила мали відсіяти приблизно 5-10% студентів, які досі отримували допомогу.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності