• Головна
  • Новини
  • Хакерські атаки: Служба безпеки України заявляє, що витоку даних не було

Хакерські атаки: Служба безпеки України заявляє, що витоку даних не було

Хакерські атаки: Служба безпеки України заявляє, що витоку даних не було

Більша частина сайтів вже відновлена

Служба безпеки України розслідує хакерську атаку на урядові сайти, яка сталася в ніч на 14 січня. Повідомляють, що витоку даних не було, а застосунок Дія працює в штатному режимі.

"Служба безпеки України, Кіберполіція та Держспецзв'язок спільно з відповідними органами державної влади займаються розслідуванням інциденту та збирають цифрові докази", - повідомляють у Службі безпеки України.

Ситуацію прокоментував також міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Він сказав, що частину державних сайтів відключили спеціальні - аби перестрахуватись.

“Деякі державні сайти атаковані. Частина відключена адміністраторами з метою локалізації та кіберрозслідування. Більшість сайтів вже відновлено. Дані українців у безпеці, оскільки постраждала працездатність деяких сайтів, а не реєстрів”, — написав Федоров.

Тим часом у Європі засудили кібератаку, що сталась в Україні і пропонують допомогу. Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки каже, що комітет ЄС з питань політики та безпеки та кіберпідрозділи зустрінуться і вирішать, як саме можуть допомогти.

Нагадаємо, зловмисники здійснили хакерську атаку на сайти Кабміну, Міністерства закордонних справ, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики. На головних сторінках сайтів хакери розмістили повідомлення провокаційного характеру:

“Українець! Всі ваші особисті дані були завантажені в загальну мережу. Всі дані на комп’ютері знищуються, відновити їх неможливо. Вся інформація про вас стала публічною, бійтеся і чекайте гіршого. Це вам за ваше минуле, сьогодення і майбутнє. За Волинь, за ОУН УПА, за Галичину, за Полісся і за історичні землі”

Наразі частина урядових сайтів тимчасово призупинила роботу, щоб локалізувати технічну проблему. Більша частина сайтів відновлена, інші сайти запрацюють найближчим часом.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності