Хворі із туберкульозом лікуватимуться у сімейників

Хворі із туберкульозом лікуватимуться у сімейників

434 заклади первинки уже підписали договори із НСЗУ і готові приймти пацієнтів.

Мінздоров'я анонсувало нові правила лікування для хворих на туберкульоз. Відтепер такі люди можуть лікуватись та спостерігатись у сімейного лікаря.

Як тільки хворий перестає виділяти мікобактерію туберкульозу, про що свідчить спеціальне дослідження, він може повертатися з лікарні додому.

Далі за його лікуванням стежитиме сімейний лікар. Така можливість з'явилась щойно завдяки новому пакету від Національної служби здоров'я.

"Щоб безоплатно отримати допомогу, потрібно мати електронне направлення з відповідним діагнозом, видане лікарем-фтизіатром. Далі слід звернутись до найближчого закладу первинної допомоги, який має контракт з НСЗУ за відповідним пакетом", - розповіли у Мінздоров'я.

Національна служба здоров’я України уклала договори на понад 85 мільйонів гривень з 434 закладами первинки.

Для пацієнтів безкоштовним буде лікування, спостереження та психологічна підтримка, організація здачі аналізів, а також забезпечення протитуберкульозними препаратами. Ці ліки сімейні лікарі отримуватимуть від фтизіопульмонологічних центрів.

У Мінздоров'я додають, що тариф за супровід і лікування одного пацієнта становить 775 гривень. До тарифу застосовують коефіцієнти, які заохочуватимуть лікарів до ефективного лікування.

За той місяць, коли пацієнт завершить лікування, заклад отримує вдвічі більшу суму (775*2). За інші місяці лікування коефіцієнт становить 0,75.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності