• Головна
  • Новини
  • Із січня роботодавців штрафуватимуть за вказування статі в описі вакансії

Із січня роботодавців штрафуватимуть за вказування статі в описі вакансії

Із січня роботодавців штрафуватимуть за вказування статі в описі вакансії

Йдеться про штраф у сумі 65 000 грн

З 8 січня 2022 року починають діяти зміни до законодавства про рекламу, за якими роботодавців штрафуватимуть за те, що ті вказують певну стать у вакансіях (тільки для жінок, або тільки для чоловіків). Йдеться про штраф у сумі 65 000 грн.

У Законі України про рекламу з 1996 року діє правило про дискримінацію в рекламі вакансій за ознаками статі, раси, кольору шкіри, політичних та релігійних переконань.

"Забороняється в рекламі про вакансії (прийом на роботу) зазначати вік кандидатів, пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі", — йдеться в документі.

Відповідно до змін, з січня наступного року за порушення такої норми роботодавця штрафують у десятикратному розмірі мінімальної зарплати на момент штрафу.

[subscribe] 

Роботодавець в разі доведеного порушення сплачуватиме штраф до держбюджету за місцем державної реєстрації юридичної особи чи ФОП.  Сплатити штраф потрібно буде впродовж 15 днів від отримання розпорядчого документа.

Якщо розпорядчий документ не оскаржать або не сплатять штраф, його стягуватимуть через суд.

Нагадаємо, Lviv.Media розповідало, як знайти роботу чи працівника. Порадами поділилась бізнес-тренерка Ірина Когут.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності