В офісі Генпрокурора підписали арешт Порошенку

В офісі Генпрокурора підписали арешт Порошенку

Сума застави складає 1 млрд грн

Виконувач обов’язків Генпрокурора України Олексій Симоненко підписав клопотання про арешт п'ятого президента Петра Порошенка. Печерський районний суд Києва дозволив затримати Порошенка, щоб доставити його в суд для обрання запобіжного заходу. Заставу визначили у сумі 1 млрд грн. Про це пише "Українська Правда" з посиланням на власні джерела.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова наразі перебуває у відпустці.

Додамо, що зараз Порошенко перебуває у Європі з робочим візитом. У своєму відеозверненні він заявив, що збирається повернутися в Україну в середині січня, як і планував раніше.

Адвокати Порошенка заявили, що вважають цю справу політично вмотивованою та необґрунтованою.

Народні депутати з фракції "Європейська Солідарність" заявили в Офіс генпрокурора, ДБР (Державне бюро розслідувань) та СБУ (Службу безпеки України) про "державну зраду та фінансування тероризму" Президентом Зеленським та його оточенням.

Нагадаємо, 20 грудня Порошенку оголосили підозру у державній зраді. Йдеться про сприяння терористичним організаціям у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу у 2014 -2015 роках. Вручити повістку Петру Порошенко так і не вдалося, оскільки президент перебуває за межами України.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності