• Головна
  • Новини
  • Мінздоров'я розповіло, як вдягатися взимку, аби було тепло та безпечно

Мінздоров'я розповіло, як вдягатися взимку, аби було тепло та безпечно

Мінздоров'я розповіло, як вдягатися взимку, аби було тепло та безпечно

В Україну вже прийшла справжня зима, отже треба подбати про свою безпеку та одягатися так, аби було не лише тепло, але й зручно та безпечно.

При тривалих низьких температурах тіло втрачає тепло швидше, ніж виробляє. Тому обов’язково необхідно приділити увагу одягу, щоб вберегтися від переохолодження або обмороження.

Власне, одяг повинен бути із натуральних чи спеціальних матеріалів. Зимовий одяг повинен складатись із трьох шарів:

  • Нижній шар одягу має відводити вологу, адже мокре тіло втрачає більше тепла (спідня білизна, шкарпетки, термобілизна);
  • Середній шар утримує тепло (светр, кофта тощо);
  • Верхній шар захищає від зовнішніх чинників – дощу, вітру та снігу. Він має бути з щільної вітронепроникної тканини. (куртка, штани, шарф, шапка, рукавички).

Окрім того, одяг повинен бути не лише теплим, а й зручним. Головне при виборі зимового одягу це багатошаровість та терморегуляція, тобто між повинен бути повітряний прошарок.

Обов’язково при низьких температурах потрібно носити рукавички та шапку, адже через долоні та оголену голову ви витрачаєте чимало тепла.

Зимове взуття повинне бути із товстою підошвою, просторим та відповідного розміру. Взуття не має стискати ногу, щоби підтримувати нормальний кровообіг.

Якщо у холод відчуваєте печіння на шкірі, необхідно шукати де зігрітися. Сильне почервоніння та печіння шкіри може бути ознакою обвітрення або обмороження відкритих ділянок шкіри.

Щоб не замерзнути на вулиці потрібно рухатись, а не стояти на місці. Можна підстрибувати на місці або ходити.

Також у Міністерстві охорони здоров'я застерігають, що теплий одяг не врятує від застуди та вірусів. Важливо підтримувати фізичну активність, здорово харчуватися та вчасно вакцинуватися від коронавірусу та грипу.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності