• Головна
  • Новини
  • На екрани виходить "Кава з кардамоном": історична драма львівської письменниці

На екрани виходить "Кава з кардамоном": історична драма львівської письменниці

На екрани виходить "Кава з кардамоном": історична драма львівської письменниці

"Кава з кардамоном" - драматична історія забороненого кохання українки та польського шляхтича

Сьогодні, 20 грудня, глядачі нарешті зможуть побачити прем'єру стрічки "Кава з кардамоном". Фільм зняли за книгою львівської письменниці Наталі Гурницької "Мелодія кави у тональності кардамону". Премєру анонсували на сайті Держкіно.

"Кава з кардамоном" - драматична історія забороненого кохання українки та польського шляхтича, що розгортається у Львові ХІХ століття. Головну жіночу роль зіграла актриса Олена Лавренюк, її партнером став польський актор Павел Делонг.

"У серіалі йдеться про стосунки молодої дівчини, дочки священника, яка з'єднала своє життя з набагато старшим одруженим шляхтичем. Їхні стосунки, – нечуваний для XIX століття вчинок, – набули розголосу, тому головні герої зіткнулися з осудом", - розповіли у пресслужбі Держкіно.

"Каву з кардамоном" знімали в одному з найбільших в Україні павільйонів – на території Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка. Масштабна локація на 1650 квадратних метрів містила 12 кімнат, кожну з яких щонайменше один раз передекоровували в інше приміщення. Спеціально для проєкту було пошито понад 1000 костюмів.

Нагадаємо, український фільм потрапив до довгого пореліку кінопремії “Оскар”. Стрічка “Погані дороги” змагатиметься у номінації “міжнародний повнометражний фільм”. Водночас чи потрапить картина до короткого переліку премії стане відомо 21 грудня 2021 року.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності