• Головна
  • Новини
  • Польща зробила виняток для дітей та далекобійників під час перетину кордону

Польща зробила виняток для дітей та далекобійників під час перетину кордону

Польща зробила виняток для дітей та далекобійників під час перетину кордону

Раніше Польща заборонила в`їзд усім українцям без тесту

У Польщі вирішили спростити в`їзд для деякий категорій українців. Від них не будуть вимагати негативного тесту на коронавірус, кажуть у Міністерстві внутрішніх справ України.

"17 грудня 2021 року Рада Міністрів Республіки Польща прийняла зміни в порядку пропуску громадян. Зокрема, доповнено категорію осіб, яким для в'їзду до Польщі не потрібний негативний результат тестування", - кажуть у МВС.

До винятків віднесли:

  • дітей до 5 років;
  • осіб, які складають випускні іспити у школах, ліцеях та вищих навчальних закладах, іспити, які підтверджують кваліфікацію професії, що проводять екзаменаційні комісії та опікуни цих осіб;
  • громадян, які перетинають кордон в рамках виконання робіт (водії вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних суден, обслуговуючий персонал потягів, члени екіпажу морських суден, особи, які працюють у медичних закладах).

Вимога не стосується також учнів, які навчаються на території Польщі чи в сусідній країні та опікуни, що їх супроводжують, а також дітей, що відвідують дитячі садочки на території Польщі та сусідніх держав у супроводі опікунів.

Нагадаємо, 15 грудня Польща змінила умови в’їзду для українців. Навіть двічі вакциновані люди повинні здати тест на коронавірус для того, щоб перетнути кордон. При цьому неважливо, яким транспортом вони прибувають в країну.

 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності