• Головна
  • Новини
  • Суд відхилив апеляцію Стахіва: той надалі проходитиме психіатричну експертизу

Суд відхилив апеляцію Стахіва: той надалі проходитиме психіатричну експертизу

Суд відхилив апеляцію Стахіва: той надалі проходитиме психіатричну експертизу

Стахів так і не зайшов до зали суду

Сьогодні у Львові розглядали апеляційну скаргу у справі "антивакцинатора" Остапа Стахіва. Він оскаржує попереднє рішення суду щодо направлення його на проведення стаціонарної психіатричної експертизи. Уже традиційно під будівлею суду зібралися кілька десятків прихильників Стахіва.

Сам Остап і його команда до суду з'явилися на двох позашляховиках із прапорами свого руху та гучною музикою. По дорозі Стахів проводив стрім та обіймався із соратниками.

Після невеликої промови перед входом до суду, Стахів разом із декількома десятками своїх прихильників намагались прорватись у будівлю та усім зайти до судової зали, не дотримуючись протиепідеміологічних заходів — без масок та соціальної дистанції.

Стахів та його адвокат відмовилися прийти до зали без усіх своїх прихильників, тому судове засідання відбулося без їх участі.

На початку засідання його оголосили закритим, то ж представники ЗМІ та громадськості покинули залу суду.

Суддя Березюк прийняв рішення не задовольняти апеляційну скаргу захисника Стахіва.

"Сьогодні розглядали апеляційну скаргу захисника підозрюваного Стахіва на рішення суду першої інстанції про направлення Стахіва для проведення стаціонарної психіатричної експертизи до Львівської психіатричної лікарні. За результатами розгляду вказаної апеляційної скарги, у її задоволені відмовлено, а рішення суду залишено без змін", — зазначає прокурор відділу Львівського обласної прокуратури Георгій Зенін.

Стахів і надалі буде змушений проходити стаціонарну психіатричну експертизу. Сьогоднішнє рішення Львівського апеляційного суду є остаточним і не підлягає оскарженню.

Додамо, 18 листопада Стахіва взяли під варту в СІЗО із можливістю внесення застави розміром майже 1 млн гривень. Прихильникам Остапа вдалося зібрати необхідну суму для внесення застави, тому його звільнили з-під варти, проте відправили на стаціонарну психіатричну експертизу.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності