Укрзалізниця запускає Буковельський експрес

Укрзалізниця запускає Буковельський експрес

Потяг буде їздити зі Львова до Ворохти

В Укрзалізниці анонсували новий потяг для туристів - Буковельський експрес. Він курсуватиме за маршрутом Львів — Татарів-Буковель — Ворохта.

"Таким чином українці та гості країни отримують можливість побачити красу та історичні пам’ятки міста Лева й далі, безпосередньо зі Львова, дістатись курорту Буковель, чи здійснити мрію піднятись на найвищу гору України — Говерлу, доїхавши до Ворохти", — розповів керівник пасажирського напрямку АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський.

На маршруті використовуватимуть сучасний дизель-поїзд вітчизняного виробництва, який компанія отримає від виробника у грудні. Потяг має максимальну швидкість 140 км/год. У його складі - 3 вагони і 170 місць. Поїзд має сучасні елементи інтер’єру та екстер’єру й пристосований для перевезення маломобільного населення.

Нагадаємо, тепер до курортного Буковеля курсує новий потяг Маріуполь-Рахів та автобусний трансфер. Залізничний маршрут є найдовшим в Україні та з’єднує 12 областей.

Прибуває потяг на оновлену станцію “Татарів-Буковель”. Від нього Укрзалізниця запустила для туристів спеціальний автобусний маршрут.

Час відправлення автобусів прив’язаний до залізничних рейсів. Доїхати від вокзалу до Буковеля можна за 20 хвилин, а квиток коштує 50 гривень. Зупиняються автобуси неподалік залізничного вокзалу.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності