Кожен п'ятий українець працює "у тіні"

Кожен п'ятий українець працює "у тіні"

Омбудсмен Денісова перейнялась долею неофіційно працевлаштованих

Значна частина українців можуть втратити право на пенсію. Таку заяву зробила Уповноважена з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, кожен п'ятий українець працює неофіційно і не сплачує податків. І через це ризикує втратити право на соціальний захист та пенсійне забезпечення.

"Згідно з новим законодавством, у 2027 році для того, аби вчасно отримати пенсію, громадянам України потрібно буде мати щонайменше 35 років стажу для чоловіків і 30 років для жінок. Всі, хто зараз працює неофіційно, ці вимоги виконати не зможуть, тому приблизно 45% українців у віці 60 років не матимуть права на пенсійне забезпечення", - каже Денісова.

Такі прогнози Уповноважена вважає дуже сумними і наголошує, що в Україні варто максимально проводити роз'яснювальну роботу - аби люди розуміли, чим їм загрожує робота "у тіні".

"Саме тому моніторинг забезпечення органами виконавчої влади та місцевого самоврядування прав людини у сфері праці шляхом подолання незадекларованої праці є одним із моїх Стратегічних напрямів діяльності на 2021 рік", - наголосила Денісова.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики України, чисельність зайнятого населення Львівщини на початку цього року становила 1 066,4 тисяч осіб. Це на 47 тисяч менше, аніж за такий же період минулого року.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності