• Головна
  • Новини
  • Які месенджери є найбільш популярними в Україні — дослідження

Які месенджери є найбільш популярними в Україні — дослідження

Які месенджери є найбільш популярними в Україні — дослідження

Телеграм за популярністю лише на третьому місці

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) 10-15 вересня 2021 року провів власне всеукраїнське дослідження на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. В опитуванні взяли участь 2 002 повнолітні респонденти зі всіх областей України, окрім тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей і Криму.

Найбільш поширеним засобом для комунікацій є Viber, яким користується 73,6% опитаних. Другим за популярністю є Мессенджер Фейсбуку – 42,7%. На третьому-четвертому місцях знаходяться Телеграм (використовують 31,6% опитаних) та WhatsApp (25,3%). Разом з тим, майже третина українців (18,7%) не обмінюється повідомленнями з мобільного телефону в жодному з вищезгаданих застосунків.

За статевим розподілом, трохи більше чоловіків, ніж жінок використовують Телеграм  (34,9 та 28,9% відповідно).

У залежності від типу населеного пункту (міське та сільське населення), можливості Телеграму та WhatsApp дещо більше використовує міське населення. Телеграм – 37,1% серед міського населення та 20,3% серед сільського. WhatsApp – 29,7% серед міського населення та 16,3% серед сільського. Серед сільського населення вищий рівень, ніж серед міського тих опитаних, які не використовують жоден з перерахованих застосунків – 24,7% та 15,8% відповідно.

Нагадаємо, соціологічна група "Рейтинг" протягом 4-9 листопада провела дослідження щодо доходів українців. 24% українців вважають свій дохід низьким. Також чверть опитаних зазначили, що їх задовільнив би щомісячний дохід до 10 тисяч гривень.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності