• Головна
  • Новини
  • СБУ викрила антиукраїнську мережу, яка під керівництвом Росії хотіла захопити владу

СБУ викрила антиукраїнську мережу, яка під керівництвом Росії хотіла захопити владу

СБУ викрила антиукраїнську мережу, яка під керівництвом Росії хотіла захопити владу

Лідером організації є львівський противник вакцинації Остап Стахів

Служба безпеки України заблокувала антиукраїнську мережу, яка під керівництвом Росії розробляла плани захоплення влади.

Організація під "антивакцинаторськими" гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні. Зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, їхні дії координували з Росії.

У результаті синхронних спецоперацій СБУ одразу в декількох регіонах України, діяльність антиукраїнського угруповання припинили.

Лідеру так званих "антивакцинаторів" львів'янину Остапу Стахіву та ще одному фігуранту провадження, громадянину Російської Федерації, повідомили про підозру.

У СБУ повідомляють, що мають беззаперечні докази причетності обох чоловіків до протиправної діяльності. Серед доказів є переписки, в яких зловмисники підшукували зброю та співучасників, які мали захоплювати владу у регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із "власною міліцією" та "економікою".

Додамо, Остап Стахів є одним із лідерів антивакцинаторського руху в Україні. Він вважає пандемію "вигадкою" та часто влаштовує провокації, проплачені акції. Чоловік є одним з організаторів пікету антивакцинаторів у Києві 3 листопада. Також він регулярно поширює фейки про вакцинацію та теорії змови. Сторінки Стахіва неодноразово блокували YouTube та Facebook.

Сьогодні працівники Служби безпеки України провели обшуки в його помешканні та оголосили чоловікові про підозру в намаганні повалити конституційний лад в Україні.

У відео дивіться спростування найпоширеніших міфів про коронавірус. 

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності