• Головна
  • Новини
  • В Україні вперше конфіскували автомобіль у водія-порушника

В Україні вперше конфіскували автомобіль у водія-порушника

В Україні вперше конфіскували автомобіль у водія-порушника

Покарали 32-річного нігерійця

Сьогодні виконавча служба конфіскувала автомобіль у водія, який порушував швидкісний режим у населених пунктах та не сплатив нараховані йому штрафи. "Не пощастило" громадянину Нігерії. Авто йому забрали у Харкові, де й почала діяти ініціатива суворого покарання порушників-боржників.

Про прецедент розповів заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко:

"Сказано-зроблено. Перший вилучений у Харкові автомобіль у рамках нової ініціативи мінюсту, спільно з МВС, щодо наведення ладу на дорогах наших міст. Цей горе-автомобіліст має ще й 80 тисяч боргу за нетверезе водіння. 2 епізоди. Ймовірно, напідпитку швидка їзда йому видавалася ще більш цікавою та безпечною".

Нагадаємо, водіїв, які не сплачують штрафи за перевищення швидкості, каратимуть суворіше. Тепер за несплату у них будуть вилучати автомобілі.

Причиною такого рішення стали резонансні аварії у Харкові. Спочатку ініціативу реалізовуватимуть у Харкові та Києві, а далі - у всіх містах України.

З 1 листопада в Україні діють нові Правила дорожнього руху. Для водіїв за межами населеного пункту зміниться обмеження швидкості. В нових правилах детально прописали, як мають рухатись велосипедисти, їхні права та обов’язки та з’явилось безліч нових дорожніх знаків.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності