В Україні з'явився реєстр педофілів

В Україні з'явився реєстр педофілів

В реєстрі уже майже 200 осіб

В Україні запрацював реєстр педофілів. Працює він поки що в тестовому режимі, а у його базі уже 171 особа.

Наповнює реєстр педофілів Міністерство юстиції спільно з органами прокуратури та суду. У нього вже увійшли особи, які були засуджені за аналогічні злочини.

Створили його для того, аби навіть після відбуття покарання інформація про них зберігалася у цій базі даних.

Тепер засуджені за педофілію не зможуть потрапити на роботу в навчальні або лікувальні заклади, де працюють із дітьми.

"Природою цього реєстру є те, щоб убезпечити, наприклад, навчальні заклади, або лікувальні заклади, або інших людей, які працюють з групами дитячих колективів від того, щоб взяти таку людину на роботу", – розповіла заступниця Міністра юстиції Олена Висоцька.

Внести особу в реєстр зможуть лише тоді, коли буде ухвала суду відносно цієї людини. В ній повинно бути прямо передбачено внесення даних про таку особу в реєстр.

Доступ до реєстру матимуть слідчі, прокурори, поліція та Державне бюро розслідувань. Однак, користуватись реєстром зможуть лікувальні та освітні заклади, які здійснюють нагляд за дітьми.

Додамо, на початку цього року президент Володимир Зеленський підписав Закон щодо діяльності реєстру педофілів.

Окрім того, у липні народні депутати проголосували за законопроєкт про посилення відповідальності за злочини сексуального характеру проти дітей. Ним передбачалось, що педофілів каратимуть примусовою хімічною кастрацією.

Підтриманий законопроєкт направили на підпис Володимиру Зеленському, однак, президент повернув його в Раду зі своїми пропозиціями.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності