• Головна
  • Новини
  • Цьогорічний держбюджет збільшать на 40 мільярдів гривень: на що витратять гроші

Цьогорічний держбюджет збільшать на 40 мільярдів гривень: на що витратять гроші

Цьогорічний держбюджет збільшать на 40 мільярдів гривень: на що витратять гроші

Президент Володимир Зеленський підписав закон про збільшення цьогорічного держбюджету. В Офісі Президента кажуть, що гроші витратять на армію, соціальну підтримку та інфраструктурні проекти.

Додаткові гроші з'явились через перевиконання доходу у цьому році.

"У зв’язку з прогнозованим перевиконанням дохідної частини державного бюджету до кінця поточного року майже на 40 млрд грн Верховна Рада збільшила фінансування нагальних потреб", — йдеться в повідомлені.

Отже, влада збільшить фінансування на пільги та субсидії українцям на оплату комунальних послуг на понад 12 млрд гривень. Ще 15 млрд гривень виділять на розвиток та утримання доріг державного значення.Військовослужбовці Збройних Сил України отримають 4,1 млрд гривень. За ці кошти виплатять грошове забезпечення. Додатково 2 млрд використають на підтримку медичного обслуговування населення.Працівникам вугільної промисловості влада виділить 1 млрд гривень. Ними виплатять заборговану зарплату.Місцеві бюджети отримають 4 млрд гривень. На фінансування інфраструктурних проектів та розвитку об’єктів соціальної культури передбачили 1,5 млрд гривень. Соціально-економічний розвиток профінансують у розмірі 2,5 млрд гривень.Також місцеві влади отримають компенсації за житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які брали участь в антитерористичній операції. На це уряд виділить 282 млн гривень. Для учасників Революції Гідності передбачили 4 млн гривень.

Збільшили цьогоріч бюджет через більше надходження коштів із податків. Так, з податку на прибуток надійшло на 30 млрд гривень більше коштів, ніж планувалось. Майже на 7 млрд гривень більше, надійшло від податку на додану вартість з увезених на митну територію України товарів. Понад 0,7 млрд надійшло від сплати пенсійного страхування при оформлені автомобілів.

Додамо, внесення змін до закону про держбюджет-2021, Рада ухвалила 8 вересня.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності