• Головна
  • Новини
  • Прокуратура оскаржить домашній арешт Віктора Медведчука

Прокуратура оскаржить домашній арешт Віктора Медведчука

Прокуратура оскаржить домашній арешт Віктора Медведчука

Вчора суд продовжив нардепу домашній арешт

Офіс Генпрокуратури буде оскаржувати рішення суду про домашній арешт Віктора Медведчука. Про це повідомила Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова

Прокурори вимагали тримання його під вартою або заставу у розмірі мільярда гривень. Натомість Печерський районний суд вирішив продовжити нардепу домашній арешт.

"На кону – величезні ризики щодо можливого переховування нардепа та його впливу на співучасників та свідків. До того ж не забуваємо про його зв’язки з представниками РФ та терористичних організацій", - заявила Ірина Венедіктова.

Голову політради партії "Опозиційна платформа – За життя" звинувачують у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації через постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Підозру Віктору Медведчуку оголосили 8 жовтня.

Раніше Слідчі Державного бюро розслідування встановили причетність нардепа до поставок вугілля з окупованих територій. Лише за пів року держпідприємства втратили понад 200 мільйонів гривень.

Під час досудового розслідування правоохоронці дослідили понад 10 тисяч записів телефонної розмови. На них Медведчук обговорював з керівниками держорганів Росії питання щодо поставок вугілля.

Також він обговорював використання залежності України від поставок вугілля. Під тиском Медведчук хотів відновити енергопостачання до окупованого Криму.

Тепер йому загрожує від 12 років до довічного ув’язнення.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності