Українців попереджатимуть про судові позови онлайн

Українців попереджатимуть про судові позови онлайн

Дізнатися про судові позови можна ще до отримання повістки.

Дізнатися про судові позови відтепер можна онлайн. Інформація про відкриті провадження або відхилені позови доступна на порталі Опендатабот.

Сервіс з моніторингу державних реєстрів буде повідомляти користувачів про стан розгляду їхніх судових справ. За даними порталу, кожного дня в Україні до суду надходить майже 10 тисяч позовів.

Не всі заяви розглядають та ухвалюють. Зокрема суди повідомляють про результат лише повісткою. Тож за допомогою сервісу дізнатися про судові позови можна ще до отримання повістки.

«Відповідач про результат всіх цих дій дізнається тільки коли поштою прийде повістка в суд. Або не дізнається — бо половина українських судів не забезпечена коштами на відправлення кореспонденції — і тому не зможе вчасно з’явитися на судове засідання», - йдеться на порталі.

Моніторинг справ є безкоштовним для українців. Для того, щоб отримати сповіщення про своє судове засідання, необхідно надіслати боту своє прізвище та ім’я або номер справи.

Lviv.media розповідало, нещодавно Державна судова адміністрація презентувала мобільний застосунок "єСуд". Завдяки додатку користувачі зможуть отримувати процесуальні документи і судові повідомлення на смартфон. Після проведення всебічного закритого тестування, мобільний застосунок стане доступним для вільного завантаження у GooglePlay та AppleStore.

Новини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності