Кого і як карають на Львівщині через порушення карантину в автобусах

Кого і як карають на Львівщині через порушення карантину в автобусах

На Львівщині оштрафували 9 перевізників та 200 пасажирів за недотримання карантинних норм

На Львівщині тривають перевірки за дотримання карантинних норм, які стосуються міжобласних перевезень. У  в області працює близько 50-60 мобільних груп, що перевіряють як перевізники та пасажири дотримуються карантинних обмежень.

"Кожного дня ми перевіряємо 30-50 транспортних засобів. За день штрафуємо до двох пасажирів, які їздять у громадському транспорті без маски", — розповів начальник управління транспорту та зв’язку облдержадміністрації Степан Рудницький.

Загалом на Львівщині вже оштрафували 9 перевізників та 200 пасажирів за недотримання карантинних норм. До слова, пасажир повинен сплатити 170 гривень штрафу, а перевізник — 17 тисяч.

У Львові ж моніторинг карантинних обмежень розпочали ще на початку жовтня. Начальник управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Орест Олеськів говорить, що кількість водіїв на початку місяця, які не вдягають маски, складав 10%, а пасажирів — 30%. Зараз, за словами посадовця, ситуація покращилась.

Що стосується вакцинації, наразі на Львівщині щепили лише 30% персоналу перевізників.

"На Львівщині близько 50 фірм перевізників. Це 3 тисячі людей. З них – близько 30% вже вакциновані. Є кілька фірм, де показники дуже високі, вищі, ніж 80%. Поки водії не зобов’язані вакцинуватися. Та все ж, якщо завтра стане транспорт через нову постанову про обов’язкову вакцинацію водіїв,  це буде великою проблемою", — сказав Степан Рудницький.

Проте поліція не спішить штрафувати порушників, а попереджає водіїв та пасажирів.

"Патрульна поліція не карає. У більшості випадків наша робота спрямована на профілактичну бесіду з водіями, щоб вони дотрималися карантинних вимог", — пояснює  старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху Роман Марич.

Нагадаємо, що 21 жовтня в Україні почали діяти нові правила пасажирських перевезень на час карантину. Міжрегіональні перевезення в "жовтих", "помаранчевих" та "червоних" зонах дозволені лише за наявності вакцинації або негативного тесту на коронавірус.

На другий день карантинних обмежень на автовокзалі "Північний" через нові обмеження на роботу не вийшло 60-70% перевізників.

Область

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності