СБУ затримала керівника одного з лісгоспів Львівщини

СБУ затримала керівника одного з лісгоспів Львівщини

Чоловіка підозрюють у незаконній вирубці на понад 700 тисяч гривень

Співробітники Служби Безпеки України викрили схему незаконного збагачення керівника одного з державних лісгоспів Львівської області. Чоловік збував деревину, яка з поміж іншого мала б йти на будівництво оборонних споруд на час воєнного стану.

Про це повідомило управління СБ України у Львівській області.

Оперативники спецслужби встановили, що користуючись службовим становищем чоловік видавав лісорубні квитки на проведення позапланових рубок. Далі, через налагоджений "канал збуту" зловмисник реалізовував вказану продукцію для власного збагачення.

"За результатами проведених експертиз встановлено, що "діяльність" посадовця завдала шкоди природоохоронному фонду держави на понад 700 тис грн", - зазначають в СБУ.

Наразі керівник лісгоспу вже отримав повідомлення про підозру. У випадку, якщо його провина буде доведена, найтяжчою мірою покарання для чоловіка може бути 6 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади.

Нагадаємо, група з більш ніж 10 пов’язаних між собою українських компаній свідомо зривала постачання медичного обладнання до військових шпиталів. В організації таких дій СБУ підозрює російського громадянина, який і є фактичним власником зазначених фірм.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності