На Львівщині висадили понад 5 тисяч дерев у пам'ять про захисників України

Пам’ять про захисників: на Львівщині висадили понад 5 тисяч дерев

Дерева висадили у Великомостівському лісництві

На Львівщині висадили понад 5 тисяч дерев на честь Захисників України, в рамках всеукраїнської акції “1 Мільйон Дерев Пам'яті Та Життя”. Про це 27 жовтня повідомили у Львівській ОВА.

Учасники висадили сосни, дуби, ялини і модрин

Дерева висадили у Великомостівському лісництві Шептицького району, поруч із заповідними урочищами “Великомостівське” та “Борове”. Посадковий матеріал виростили Львівським лісовим селекційно-насіннєвим центром ДП “Ліси України”. До заходу долучилися представники влади, лісових господарств і прикордонники, щоб вшанувати героїв і підкреслити важливість збереження природи.

“Учасники акції висадили 5 350 штук сіянців сосни звичайної, дуба звичайного з поодиноким введенням ялини та модрини із закритою кореневою системою. Посадковий матеріал виростили Львівським лісовим селекційно-насіннєвим центром ДП “Ліси України”, — йдеться у повідомленні.

Акція стала частиною великої президентської програми “Зелена країна”, мета якої — висадити 1 мільярд дерев за три роки і значно розширити лісові площі України. Програма стартувала влітку 2021 року. Це необхідно для того, щоб збільшити площу лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років. На сьогодні в Україні вже висадили понад 618 мільйонів дерев, і залишається висадити ще близько 381 мільйона.

Цього року філії Карпатського лісового офісу відновили лісові площі на понад 2879 гектарів і висадили 10,6 мільйона сіянців. Із них на Львівщині висадили 6 мільйонів дерев, на Закарпатті — 2,5 мільйона, а на Франківщині — 1,9 мільйона.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності