• Головна
  • Новини Львівщини
  • Героя України присвоїли загиблому під час евакуації захисників з “Азовсталі” пілоту з Львівщини

Героя України присвоїли загиблому під час евакуації захисників з “Азовсталі” пілоту з Львівщини

Героя України присвоїли загиблому під час евакуації захисників з “Азовсталі” пілоту з Львівщини

Окрім Юрія Тимуся з Львівщини, посмертно звання Героя України присвоїли пілоту “Джусу”

У вівторок, 1 жовтня, у День захисників і захисниць України, звання Героя України посмертно присвоїли пілоту з Бродів, який загинув під час евакуації поранених захисників з “Азовсталі” — Юрієві Тимусю. Також таке ж звання посмертно отримав відомий пілот Андрій Пільщиков з позивним “Джус”, який лобіював передачу Україні винищувачів F-16 та загинув у авіакатастрофі на Житомирщині. Відповідні укази опублікували на сайті Президента.

Юрій Тимусь посмертно отримав звання Героя України

Пілот Юрій Тимусь родом із Бродів Золочівського району. Він був воїном-авіатором, підполковником. Останній політ відбувся 31 березня 2022 року. Тоді екіпаж, командиром якого був 34-річний Тимусь, повертався з пораненими захисниками оточеної “Азовсталі” та був уражений ворогом.

“За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” ТИМУСЮ Юрію Володимировичу – підполковнику (посмертно),” — йдеться в указі.

Звання Героя України присвоїли пілоту Андрію Пільщикову “Джусу”

Окрім Юрія Тимуся, звання Героя України посмертно надали Андрію Пільщикову “Джусу” — відомому пілоту, який загинув у авіакатастрофі на Житомирщині минулого року. Тоді зіткнулись два українських літаки, внаслідок чого загинули троє пілотів. Опісля аварії, “Джусу” надали військове звання майора.

“Джус” активно виступав у західних медіа та зустрічався з посадовцями щодо надання Україні літаків F-16. Зокрема, був у складі початкової групи на тренувальні навчання на винищувачах F-16.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності