• Головна
  • Україна
  • ГУР оприлюднило фото російських пілотів, які запускають ракети з літаків Ту-95МС і Ту-160

ГУР оприлюднило фото російських пілотів, які запускають ракети з літаків Ту-95МС і Ту-160

Ту-95 МС

Відповідальність за вбивства українців та руйнування цивільних об'єктів покладається персонально на цих військових

Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило список російських військовослужбовців, відповідальних за обстріли України крилатими ракетами. Розвідники ідентифікували особовий склад 22-ї гвардійської важкої бомбардувальної авіаційної дивізії, залученої у плануванні, організації та здійсненні ракетних ударів по цивільних об'єктах в Україні. У списку 31 льотчик, двоє з яких ліквідовані.

"Саме ці льотчики є відповідальними за численні жертви та руйнування в Україні внаслідок злочинного ракетного терору, який вони проводять із території РФ", — пояснили у ГУР. Розвідники оприлюднили фото 23 російських військових злочинців з 31 ідентифікованого:

“Оперативники та аналітики Головного управління розвідки Міністерства оборони України ідентифікували особовий склад управління та командування підрозділів 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії командування дальньої авіації військово-повітряних сил військово-космічних сил ЗС РФ (в/ч 06987, аеродром базування “Енгельс”, Саратовська область), причетних до ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України", — йдеться в повідомленні. До складу 22-ї авіадивізії входять:

  • 121-й та 52-й важкі бомбардувальні авіаційні полки:
  • 121 вбап – в/ч 85927, аеродром базування “Енґельс” Саратовської області, стратегічні бомбардувальники Ту-95МС та Ту-160;
  • 52 вбап – в/ч 33310, аеродром базування «Шайковка» Калузької області, дальні бомбардувальники Ту-22М3.

Ці підрозділи застосовують проти України крилаті ракети Х-22/Х-32, Х-101/Х-555/Х-55. Українська розвідка назвала конкретних російських військових, безпосередньо причетних до обстрілів міст та інфраструктури України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності