Суд у Львові наклав арешт на майно затриманого на хабарі заступника Дубневича

Суд у Львові наклав арешт на майно затриманого на хабарі першого заступника Дубневича

Суд арештував будинок, земельні ділянки та два автомобілі Миколи Пущака

Галицький райсуд наклав арешт на будинок, автомобілі та земельні ділянки Миколи Пущака, першого заступника голови сільради Солонки Богдана Дубневича. Раніше посадовця затримали на хабарі у 4 тис. доларів за вирішення “земельних питань”. За хабар Микола Пущак обіцяв дозволити підприємцю поділити земельну ділянку, яку той орендує. Про це йдеться в ухвалах суду, які оприлюднили у Єдиному судовому реєстрі, першими про арешт майна повідомило видання NGL.

Обставини справи першого заступника Дубневича

Першого заступника голови Солонківської сільради, Миколу Пущака, затримали 19 вересня. За матерілами справи, у січні директор ТОВ “МЕТ ГРУП ЗАХІД”, Юрій Ліуш, звернувся до Солонківської сільської ради з проханням надати дозвіл на поділ земельної ділянки площею 1,3 га, яку орендує його підприємство. Надалі Голова земельної комісії порадив підприємцю звернутись до Миколи Пущака, якщо він хоче отримати позитивне рішення щодо поділу ділянки.

Заступник Дубневича запропонував Ліушу заплатити 318 тис. грн за позитивне рішення сільради. Через місяць Пущак зменшив суму хабаря до 4 тис. доларів, при цьому попросив передати йому гроші частинами: 2 тис. доларів в день подання документів та заяви, а решту суми вже після прийняття позитивного рішення.

Наступного дня після пропозиції підприємець Юрій Ліуш звернувся у поліцію, і з того моменту діяв уже під контролем слідчих. 27 травня він таки передав Миколі Пущаку першу частину хабаря, 2 тис. доларів, і написав нову заяву з проханням про поділ ділянки, сільрада прийняла її до розгляду. 20 червня Ліуш передав Пущаку решту суми, тоді Солонківська сільрада дозволила поділ орендованої ділянки.

Яке майно арештував суд Пущаку

Вже 18 вересня слідчі провели обшуки у помешканні Миколи Пущака і вилучили 20,6 тис. доларів, 316,7 тис. грн та айфони, на які суд наклав арешт 20 вересня. Також арешт наклали:

  • на будинок Пущака у Тухольці
  • сім земельних ділянок Пущака у Тухольці та Великих Глібовичах загальною площею 2,8 га та одну невелику ділянку площею 0,08 га на території Солонківської ОТГ
  • два автомобілі Mercedes-Benz МL 250 і Mercedes-Benz CLA 250

Наразі Миколу Пущака відсторонили від посади першого заступника голови Солонківської сільської ради. 20 вересня суд обрав йому запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення 2,4 млн грн застави. Свою причетність до справи сам Пущак заперечив у соцмережах, назвавши її замовною.

Микола Пущак не раз потрапляв у скандал

39-річний Микола Пущак став відомим після того, як бувши депутатом від “Європейської солідарності”, у листопаді 2020 року разом із не менш одіозним тодішнім депутатом Андрієм Жидачеком, на позашляховику Mercedes G 500 намагалися заїхати по сходах у під’їзд багатоповерхівки на околиці Пустомитів. Після розголосу обидвох виключили з партії.

До слова, нещодавно, 23 серпня, на хабарі затримали й того ж Андрія Жидачека, який на сьогодні є заступником Богдана Дубневича. Його впіймали на отриманні 1000 доларів хабаря за сприяння в узаконенні приватизації земельної ділянки та житлового будинку. Згодом його взяли під варту із заставою у 241 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності