На Львівщині створять сквер задля збереження столітніх дерев

Сквер

У Гряді офіційно створять сквер на 0,81 га. Територія вже в процесі оформлення

У Гряді створять сквер. Такий статус збереже у громаді зелений простір з прадавніми деревами, серед яких є і понад столітні. А також захистить цю територію від імовірних забудов. Про це 13 вересня повідомили на сторінці Львівcька громада. Агломерація.

“Для цього в управлінні земельних ресурсів Львівської міської ради напрацювали відповідні рішення. І на останній сесії депутати вже проголосували за розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки”, — йдеться у повідомленні.

Мова йде про 0,81 га на вулицях Задвір’я – Паркова, що у Гряді. До кінця року ця територія має отримати офіційний статус скверу.

В офісі громади кажуть, що наразі територія майбутнього скверу не має балансоутримувача, тому її ніхто не доглядає. “Хоча саме місце дуже красиве та цінне. Тут ростуть чимало дерев, серед них є й такі, яким вже далеко за 100, а то й 150 років”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Личаківському районі Львова з'явиться оновлений скверик на перехресті вулиць Чернігівської та Севастопольська.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності