На Львівщині побудують новий індустріальний парк

На Львівщині побудують новий індустріальний парк, який вироблятиме комп’ютерну техніку

Індустріальний парк “Технологій та бізнесу” буде розташований в Новояворівській громаді

У вівторок, 20 серпня, під час чергового засідання уряд включив новий проєкт до Реєстру індустріальних (промислових) парків. Йдеться про парк “Технологій та бізнесу”, який незабаром побудують в Новояворівській територіальній громаді на Львівщині. Про рішення уряду повідомила пресслужба Міністерства економіки України наступного дня.

Парк створить до 450 робочих місць

Згідно з повідомленням, парк “Технологій та бізнесу” зосереджуватиметься на переробній промисловості. Там виготовлятимуть комп’ютерну техніку, електричне устаткування та оптичні прилади. Індустріальний парк створить в регіоні до 450 нових робочих місць.

Ініціатором створення парку “Технологій та бізнесу” є Новояворівська міська рада. На його облаштування та розвиток планують залучити понад 211 млн грн — 210,5 млн грн від учасників-інвесторів та 1,4 млн грн з місцевого бюджету. Також тепер, коли індустріальний парк внесли до реєстру, він може отримувати стимулювання від держави. Йдеться про компенсацію витрат на будівництво об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та витрат на підключення до електричних мереж, податкові та митні пільги тощо. У 2024 році, в держбюджеті для цього заклали 1 млрд грн.

До слова, раніше у серпні 2024 року до Реєстру внесли ще один парк на Львівщині — “Добросин Інвест Парк”, що у селі Добросин, Львівського району.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності